PD Mežica na facebook-u     

 

 


 


POSTOJANKE

 

DOM NA PECI (1665m)

Dom stoji na jasi tik pod vrhom na vzhodni strani Male Pece (1731 m). Planincem nudi počitek in okrepčilo pred vzponom na vrh Pece, ali kasneje, ko se z njega že vračajo. Med 1. junijem in 30. septembrom je odprt neprekinjeno, izven tega obdobja pa ob sobotah ter nedeljah do 15. ure. Odprtost postojanke v zimskem času je pogojena tudi s trenutnimi vremenskimi in snežnimi razmerami ter razpoložljivostjo članov PD Mežica, ki izven sezone sami izvajajo dežurstvo na koči.
V gostinskem prostoru je 50 sedežev, točilni pult; pri mizah pred domom je 60 sedežev; v 10 sobah je 40 postelj. Skupnih ležišč ni; V domu je WC ter dve umivalnici s toplo in mrzlo vodo. Gostinska prostora sta ogrevana s pečmi; Dom je oskrbljen s tekočo vodo, elektriko, telefonom in tovorno žičnico.

Aktualne informacije: Janko Miklavc - predsednik PD (GSM: 041 615 212).

Več informacij >>

 

KOČA V GROHOTU POD RADUHO (1460m)

Koča v Grohatu stoji na grebenški izboklini na planini Grohat med Malo Raduho in Lanežem. Koča je neprekinjeno odprta od 1. junija do 30. septembra, izven sezone je koča predvidoma odprta ob sobotah, nedeljah in praznikih. Za pridobitev ažurnih informacij o odprtosti se je potrebno na predvečer vikeda informirati pri oskrbniku koče.
V gostinskem prostoru je 50 sedežev, v točilnici pa 20; v 5 sobah je 50 postelj, na dveh skupnih ležiščih pa 30 ležišč; V koči je WC, dve umivalnici s toplo in mrzlo vodo; gostinska prostora sta ogrevana s pečmi; Dom je oskrbljen s tekočo vodo in elektriko.

Aktualne informacije pri oskrbniku koče: Slavko Tiršek , GSM: 041 417 951

Več informacij >>

 

KOČA NA PIKOVEM (992m)

Koča stoji na razglednem hribčku zraven cerkvice sv. Helene na hribovitem območju, ki se razprostira vzhodno od Pece do reke Meže. Okolica, kjer stoji koča, ima ime po bližnjem kmetu Piku, spada pa v območje obsežnega hribovitega naselja Podpeca, ljudsko ime Helena. Koča je odprta vse dni v tednu, razen ob ponedeljkih.
V dveh gostinskih prostorih je 50 sedežev in točilni pult. Pri mizah pred kočo je 200 sedežev;prenočišč ni. Koča ima WC, umivalnico s toplo in mrzlo vodo; gostinska prostora sta ogrevana s pečjo. Dom je oskrbljen s tekočo vodo, elektriko in telefonom.

Koča na Pikovem je do nadaljnega ZAPRTA !!!

Več informacij >>

 

 

 

 

 

 


Dom na Peci

 

 

 

 


Koča v Grohotu pod Raduho

 

 

 


Koča na Pikovem