PD Mežica na facebook-u     

 

 

 

 

 Lepo priznanje za MO Mežica; Glas MO Mežica; Planinski vestnik 11/1993 (Društvene novice)

Raduha, prelepa gora nad Grohatom. Sive megle zakrivajo mogočno severno steno in le tu in tam razkrijejo očem mokro skalovje. Za člane MO Mežica je to poseben dan, drugačen od drugih. Prapori so visoko dvignjeni, množica planincev spremlja kulturni program, načelnik MO Mežica pa sprejema iz rok predsednika MK PZS Boruta Peršolje mikavno priznanje Mladina
in gore.
Nekako tak je bil dan koroških planincev v Grohatu pod Raduho, ki ga je priredilo matično Planinsko društvo Mežica.
Mladinski odsek PD Mežica aktivno deluje že vrsto let. Naše delo je namenjeno predvsem mladim planincem, željnim znanja o veščinah, potrebnih za varno pot v gore. Naš cilj je razvijati tovarištvo in izoblikovati lik pravega planinca.
Že vrsto let aktivno delujemo tako na OŠ Mežica kot tudi v otroškem vrtcu Mežica. Prirejamo izlete na okoliške hribe in planine, predavanja in druge aktivnosti. Naše delo strokovno vodijo MV in PV, v veliko pomoč pa so nam tudi gorski reševalci postaje Prevalje. Z njihovo pomočjo skrbimo tudi za izobraževanje lastnih kadrov. V to interno izpopolnjevanje vključujemo tudi tiste
mladince, ki nameravajo postati MV.
Delo z mladino pa ni edino. Iz stare karavle nekdanje jugoslovanske vojske smo uredili prijeten Mladinski dom, ki ga oskrbujemo iz lastnih denarnih sredstev in zagotavljamo, da je vedno bolje opremljen. V njem smo poleg planinskih šol, ki jih prirejamo, pričeli organizirati tudi mladinske planinske tabore, ki jih pripravlja in vodi načelnik 0 0 MO PD Koroške regije.
Tako smo na Peci v mladinskem domu pripravili že dva tabora.
Kolikor je v naši moči, pomagamo matičnemu društvu pri najrazličnejših delih in akcijah. Aktivni smo tudi pozimi, ko je postojanka na Peci zaprta. V mladinskem domu, ki leži nekaj metrov nižje od Doma na Peci, nudimo planincem ob koncu tedna, v soboto in nedeljo, prenočišče in hrano. Vse informacije so jim na voljo pri Planinskem društvu - tel. 0602/35-378.
Naše delo je vse leto zelo pestro, naši cilji pa so visoko začrtani. Če ne bi bili, si ne bi ustvarili tega, kar imamo. Priznanje, ki je prišlo v naše roke, je le še večja spodbuda za naprej.